Ändra sig efter verkligheten

Webbstrateg

Intressant att studera reaktionen på de som tvivlade på att en Google-bomb skulle fungera. Mer beskrivit här vad det gällde.

Från början skulle det överhuvudtaget inte fungera alls, så försöket från min sida att visa att det fungerade dömdes ut redan efter några dagar.
När det sedan visade sig att det faktiskt fungerade så var placeringen inte tillräckligt bra i Google.
När placeringen nådde toppen så ändrades strategin igen från förnekarna. Det måste vara mer stabilt under flera månader för att betraktas som genomfört att en Google-bomb fungerar.
När det blev stabilt i över en månad så kunde det bero på att Googles algoritmer för att motverka det här inte hade körts än.

Och även om Googles algoritmer hade körts eller kommer att köras så är det inte säkert att de hittar frasen. Så med andra ord hur lång tid frasen än ligger i toppen för Miljöpartiet vid en sökning så finns det inte på något sätt i alla fall.

Det senaste jag såg var att MP måste ligga allra överst på frasen alltid. Vilket det aldrig har varit tal om. Och om de nu lyckas göra det så är det för att orden urbota inskränkthet är alldeles för enkla för att gälla som en Google-bomb.
Fast det argumentet sparar nog förnekarna ett tag till.

Deras argumentation påminner en hel del om foliehattar och verkligen inte som en webbstrateg skulle resonera.
Nu är förstås det här en mindre sak, då de flesta som sysslar med sökmotoroptimering sedan tidigare redan vet att en Google-bomb fungerar.
Hur länge? Ja det är en helt annan fråga.

/

(Sedan kan man undra hur den här sidan kommer att ta sig.)

 

Det här inlägget postades i SEO-studier. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.