Försvinna på ordet sökmotoroptimering

för ett tag blir nog resultatet av en manöver som jag känner mig tvingad att göra.
Jag har under rätt så lång tid hållit mig i botten på sidan ett på ordet sökmotoroptimering men det senaste året har en vandring nedåt skett. Så nu ligger jag och klamrar mig fast där i slutet på sidan två.

Till stor del beroende på ett inte alltför aktivt arbete med vare sig webbplatsen eller den egna optimeringen. Men kanske till viss del också att det är första sidan som är optimerad för ordet. Ett inte helt optimalt alternativ numera, detta då jag gärna vill hålla ned texten på den sidan och istället ha textvolymerna på undersidorna.

Det blir med andra ord till att skifta från första sidan på ordet och ställa in sig mot undersidan sökmotoroptimering istället. Ett lindrigt sagt delikat uppdrag, detta då jag endast kan påverka en mindre del av de externa länkar som går mot första sidan med det sökordet.
Saken blir ju inte bättre av att den aktuella undersidan ligger runt plats 203 på ordet.

Att den sidan inte är färdig avseende texter är väl en mindre del i det hela, men det kommer.
Tänkte påbörja det hela nu under februari. Så det blir väl till att säga adjö på ett tag till topp 20 nu.
Vi ses kanske till våren igen.

Svärdh har för övrigt en lista över samtliga placeringar sedan 2006 för topp 20 gjord med vissa tidsintervall. Den hittar du här på sökmotoroptimering topp 20.

Det här inlägget postades i OM och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar till Försvinna på ordet sökmotoroptimering

  1. A skriver:

    Hehe! Det var ju tråkigt att höra att den har gått ner, hursomhelst, håller tummarna för dig att din ställning mot undersidan går väl.

    Mvh

  2. admin skriver:

    Vi får se hur det går. Inte hela världen om det tar lite tid, är mer en prestigesak att ligga högt på det ordet.
    Och nu blir det ett litet test att se hur det går att skifta till en undersida eftersom det under alla år jag har haft urbalill.se så har det varit första sidan som legat bäst till.