Mer delningar med WordPressPluggen Entreprenörskap +1

Mer delningar med WordPressPluggen Entreprenörskap +1

Varje lyckad produkt eller tjänster börjar med identifieringen av ett
behov: av att man upptäcker att något efterfrågas, men att ingen levererar det (eller levererar det med tillräckligt hög kvalitet).
Tillägg för WordPress är förstås inget undantag, och det är nu över två år sedan jag upptäckte att inget plugin som fanns tillgängligt kunde uppfylla ett behov jag hade. Så jag bestämde mig för att skapa ett eget.

Historia och syfte

Jag driver tillsammans med tre andra vänner bloggen Disruptive.nu. Vi fokuserar främst på ämnen som rör företagande och entreprenörskap, och har en inte så stor men  engagerad läsarskara. Vad jag upptäckte var att det fanns en vilja att dela med sig av det vi skrev, men att de tillägg vi använde gjorde det onödigt svårt för våra läsare. Jag blev fast besluten att ändra på det, och till min hjälp hade jag en mycket talangfull herre vid namn Fredrik Malmgren.

I mars 2011 släppte vi den första beta-versionen av pluginet, som vi då kallade Another Share. Jag var mycket tydlig med att vi låg i beta, och bad våra läsare om hjälp och feedback kring hur vi skulle kunna utveckla funktionaliteten både kring design, funktionalitet och användarvänlighet. Uppenbarligen var det inte bara jag som hade känt behovet av ett smidigt plugin för delning, för över femtio personer tog sig tid att ladda hem det, testa det och skriva mycket utförlig feedback. Genom att lansera tidigt och crowdsourca vidareutvecklingen fick vi ovärderlig feedback redan från start, något som sedan underlättade arbetet otroligt mycket!

Sedan mars 2011 har mycket hänt. Vi har utvecklat vårt plugin, men även bloggosfären har utvecklats: fler och fler nöjer sig med en kommentar i inlägget, eller retweet eller like av det jag själv skriver om en nypublicerad postning. Kanske är det en trötthet på alla delningsplugin som finns där ute, men jag upplever att viljan att dela en bloggpost har gått ner.

Såhär ser Dela pluginen ut på min blogg:

 

Du kan ladda ned wordpresspluggen Entreprenörskap +1 här!

Erfarenheter

Av den anledningen bestämde vi oss också för att utrusta Entreprenörskap +1 med en kraftfull call to action, nämligen funktionen att låta bloggägaren skräddarsy sin uppmaning till delning i varje inlägg (självklart finns det också förinställda meddelanden som visas när man inte skriver något unikt för den enskilda posten).
Det gör det enklare att påminna läsaren om att faktiskt dela innehållet, och kanalerna som finns tillgängliga är utvalda för att spegla de sociala medier som vi svenskar ofta håller till i: att uppmana till delning på Reddit eller Digg tar bara onödig uppmärksamhet från de kanaler man faktiskt kan tänka sig att dela posten i.

Entreprenörskap +1 har också skapats i det tydliga syftet att vara
enkelt: det finns avancerade inställningar för vana användare, men tanken har alltid varit att kunna skapa funktionella och snygga delningsmöjligheter även som bloggnybörjarenybörjare. Målet har alltid varit att underlätta spridning av bra innehåll, och en tydlig call to action tillsammans med att man snabbt kan se att (och hur många) andra har delat inlägget skapar en klar uppmaning. Ett exempel är min kollega Poppes post om hur han fixade 100K besökare i månaden till sin nya sajt.
Där kan man tydligt se att posten fick massiv spridning i sociala medier, och eftersom vi kunde förinställa delningsbudskapen kunde vi också se vilka som delade vad, och var.

Recensera Entreprenörskap +1

Prova gärna Entreprenörskap +1 och recensera det i en bloggpost. Ni gör mig glad, ni ökar sannolikheten för fler delningar till er blogg och ni kan lära er en del om sociala medier och hur de funkar!

Eftersom vi hela tiden fortsätter att vidareutveckla och förbättra är all feedback och alla tips vi kan få från er som faktiskt använder tillägget helt ovärderliga, och om det finns intresse för att recensera Entreprenörskap +1 är det bara att höra av sig!

Se hur Entreprenörskap +1 fungerar:

Nedan finner du en video, som förklarar hur plugginet fungerar. Det är också en bra introduktion till plugginet!

 

En liten disclaimer

Entreprenörskap +1 heter som det gör av den enkla anledningen att det är i den sfären jag håller till, men det finns absolut ingenting som hindrar dig från att installera pluginet på din blogg eller site, oavsett om den handlar om entreprenörskap eller något helt annat.

Christian Rudolf
Twitter.com/RudolfChristian
+46708140833
www.disruptive.nu

 

Det här inlägget postades i Gästinlägg. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.