Om Googla och Blogar

Blogar fick en dag för sig att han skulle öppna en affär i samhället där han bodde, Webbyn.
Sagt och gjort han införskaffade en lokal med ett stort skyltfönster och började fylla hyllorna med varor. För att få folk att hitta till affären fick han några nära bekanta, som också hade affärer i samma by, att sätta upp små lappar i sina butiker som talade om att Blogar hade öppnat.

Men för att få riktigt många kunder till affären behövde han flirta lite med Googla. Googlas stora nöje var att trippa omkring i byn och titta i de affär som fanns för att se om det kommit in några nya varor. Då alla som besökte Webbyn visste att Googla var en hängiven fönstershoppare letade de upp henne först, så de skulle veta vilka butiker som var värda att besöka. Nu var Googla lite kräsen så hon rekommenderade inte butiker som hade dåliga varor, fast ibland kunde hon ha fel. Men det gällde mest de butiker som i sina skyltfönster visade tjusiga och pråliga varor för att sedan på hyllorna inne i butiken sälja sekunda.

Blogar la ner extra mycket tid på att skylta till inför invigningen, men inte ett spår av Googla. Så han fortsatte att skylta om varje dag och hoppades att Googla så småningom skulle stanna upp och titta.

Och se, efter några veckor kom till slut Googla, tittade nog på skyltningen och började tala med folk om hans butik om och vilka varor som Blogar sålde.
Den första månaderna kom Googla och tittade någon gång i veckan. Så tätnade besöken och hon gick också in i butiken och började berätta om sortimentet. Hon var lite kräsen dock. Varor som vid första anblicken såg ut att vara av samma sort höll hon tyst om. Men på det hela taget var Blogar nöjd.

Han började skylta om varje dag för att Googla skulle komma oftare. Under en lång tid besökte Googla hans butik var tredje dag. Sedan kom hon varannan dag. Då började Blogar känna sig riktigt nöjd. Han hoppas att hon snart skulle göra ett besök varje dag.

Men då inträffade olyckan. Blogar blev sjuk och orkade inte ta sig till sitt arbete. Butikens skyltfönster förblev desamma dag efter dag. När Blogar väl orkade gå till arbete såg han att Googla inte besökt butiken sedan han insjuknade. Han började frenetiskt skylta om. Han fyllde på hyllorna flera gångar per dag allt för att blidka Googla. Dagarna gick!
Efter veckor hade Blogar nästan tappat hoppet om att återse Googla. Speciellt när han såg att han hon rekommenderade andra butiker, de butiker, som Blogar själv hängt upp lappar om sitt sortiment i.

En dag kom hon dock tillbaka lite trevande. Sedan mer regelbundet. Så började hon plötsligt komma var tredje dag igen. Blogar försöker ser nu till att skyltningen ändras varje dag och när ett hopp om att i framtiden Googla skall börja besöka honom varje dag.

Sensmoral. Har du en ny butik skylta om varje dag.

Det här inlägget postades i SEO-studier. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.