Sökmotoroptimerare och ansvar

För oss som arbetar med sökmotoroptimering brukar ibland frågan om ansvar komma upp.
Så man undra lite om vilket ansvar gäller för oss sökmotoroptimerare.

Ansvar mot kunden
Kunden står i fokus för vår verksamhet och det är naturligtvis där vårt allra största ansvar ligger.
Helt enkelt vara transparent mot kunden när det gäller metoder för optimering och vilka risker det kan vara förknippade med det hela.
Men även som Magnus Bråth säger upplysa om riskerna att inte optimera. Vilket är en risk det med. Och en dessutom en stor risk att vara utan synlighet på nätet.
Egentligen inte så mycket mer att säga om ansvarsdelen för sökmotoroptimerare och kunder.

För egen del så har jag förutom den vanliga företagsförsäkringen även kompletterat upp den med en ansvarsförsäkring för flera år sedan. Detta då jag ofta har tillgång till kundernas inloggning för deras webbplatser och på egen hand gör nödvändiga ändringar.
Detta efter konsultation med en släkting som upphandlar konsulttjänster och vet vilka krav som kan ställas.

Nu anser jag inte att ansvarsfrågan är fullt ett täckt med detta utan:

Sökmotoroptimerarens ansvar mot omgivningen
Vi som har uppnått ett visst kändisskap inom SEO har också ett ansvar när vi diskuterar optimering och presenterar fakta som vi kommit fram till eller på annat sätt kommenterar företeelser inom sökmotoroptimering.
För egen del rankas jag på en mycket hedrande andraplats efter Magnus i en undersökning. Vilket förhoppningsvis är en följd av min inställning till fakta.

Nu har jag alltid vinnlagt mig att vara så noggrann som möjligt när jag skriver om SEO. Vilket jag i huvudsak gör på SEO-forum. Men ibland kan det bli fel, inte ofta då just noggrannheten är viktig för mig. Och det är inte hela världen att erkänna att man misstagit sig. Det är vad jag kallar ansvar.

Att fortsätta ihärdigt att framhålla att man har rätt när andra kan visa på fel; gynnar verkligen inte SEO-branschen. Snarare tvärtom.

/

Det här inlägget postades i SEO-branschen. Bokmärk permalänken.

Ett svar till Sökmotoroptimerare och ansvar

  1. Pingback: Läsvärt om sökmotoroptimering | SÖKMOTOROPTIMERING SEO