Stillheten börjar infinna sig i maffiakriget

Så här några dagar efter angreppet på SEO-branschen av Unni Drouge, beskrivet i min tidigare post, kan man göra en liten summering av kommentarer och reaktioner.

Föga överraskande så ställer sig Nikke upp och säger att hon har helt rätt. Men det var helt väntat så egentligen inte så mycket att orda om. Kommentarerna till hans bloggpost är klart läsvärda däremot. Speciellt den av Jimmy, som berör själva diskussionen på ett nyanserat sätt.

Ola Johansson ställer sig lite åt Unnis håll också med sin bloggpost. Lite synd dock att han inte verkar vara fullt insatt i ämnet, detta då han hävdar att 98% av småföretagarna tycker som Unni. En såkallad hitta på siffra för att verka lite märkvärdig.
Lustigt är också att han tycker man skall skapa en branschorganisation för branschen. Omedveten att det redan finns en organisation som påstår sig verka för branschen.

Daniel Eriksson har en bloggspost om ämnet med och Unnis åsikter delar han inte.
Larenholtz har ett balanserat inlägg om ämnet som också det är värt att läsa.
En Fredrik går till angrepp mot Nikke i sin blogg. Jesper Åström tar också upp ämnet och kritiserar Nikke och Unni.

Finns säkert fler som har skrivit om ämnet. Bara att posta en kommentar i så fall, vilken sida du står på har ingen betydelse men förhållandevis välskrivit bör det vara.
Och länkar till nidsidor om Unni tas inte in.

Vad händer nu?
Kommer det bli någon effekt av den här debatten för framtiden kan man ställa sig frågan.
Svaret är enkelt: Nej, inget kommer mynna ut av del hela. De olika lägren har ventilerat sina åsikter och sedan händer det inget mer. Till dess diskussionen kommer på tal igen. Då börjar det om.
Positionerna är låste på båda sidorna och intresse verkar heller inte finnas att enas om något. Så framöver blir det likadant, de som tycker SEO-branschen är en maffia kommer att fortsätta tycka det eftersom deras egna SEO-metoder är så mycket bättre.
Vi som anser oss inte förtjäna epitet maffia kommer att försvara oss.

Och en riktig branschorganisation kommer inte komma till stånd i år heller.

Uppdaterat
En text av lassegw om det hela.

Det här inlägget postades i SEO-branschen och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Ett svar till Stillheten börjar infinna sig i maffiakriget

  1. Petter skriver:

    Tack för två bra inlägg om detta just nu heta ämne. Jag är kritiskt till att Unni får skriva en såpass dålig krönika hos en relativt ansedd sajt som CS. Hon kan ju inte ämnet tillräckligt bra för att kunna uttala sig på ett korrekt sätt. Det hade ju varit bra om det var en kunnig person, som förklarar branschens olika sätt att arbeta. Både bra och dåliga. Mycket märkligt att CS tar in en krönika som är så dåligt skriven. Påhopp på en hel bransch är ju rena sandlådenivån. Hoppas vi får en mer nyanserad debatt om arbetsmetoder än den krönika som Unni skrev i framtiden.