Nätporren fick mig att byta yrke

En debatt om porr på nätet och unga som lätt kan ta den till sig har blossat upp lite smått.
Viss skillnad hur det var när jag växte upp kan jag konstatera, fanns inget internet då. Så möjligheterna till att ta del av porr var begränsade. Inskränkte sig i stort sätt till kompisar som hittat pappas Playboytidningar i någon låda och postorderkatalogen Haléns underklädesdel.
Sedan när man kom upp lite i ålder öppnades möjligheterna att ta del av bions filmer med lite mer avklätt innehåll.

Mycket senare i livet studerade jag i Lund varvat med freelance-arbete som säljare. Och det var där nätporren kom in i mitt liv och fick mig att byta yrkesbana.
På den tiden i slutet av 90-talet, var nätet fortfarande inte så stort, Google hade inte startat så man sökte på Altavistas-sökmotor och med Netscape som webbläsare. Den var väl standard i Lund då.
Men vad man än sökte på så visst tusan dök det upp de där sidorna med svart bakgrund och någon naken tjej.
Kunde i början inte för mitt liv förstå varför jag fick upp den typen av sidor när jag sökte på pedagoger som Basil Bernstein.
Tills jag av en händelse råkade ha muspekaren intryckt och drog över sidan. Då insåg jag varför man hamnade där.

Tusentals ord var skrivna med svart text på svart botten. Orden täckte allt mellan himmel och jord. Allt i syfte att placera just den webbplatsen högre upp efter en sökning, och det oavsett vad man sökte på.

Samtidigt hade jag planer på att skapa en hemsida åt det företaget jag hade mina flesta säljuppdrag och det utan att tala om det först. Riskfritt då de inte hade någon alls så räknade med att kunna ta betalt efteråt.
Insåg att jag kunde optimera den samtidigt och lite hur det skulle göras.

På den vägen är det med min sökmotoroptimering nu runt 17 år efteråt. Slutade dock mycket snabbt med det där att lägga svart text på svart botten.
Och jag har kvar min första kund.

Det här inlägget postades i Artiklar. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.